Bewegingsonderwijs 2.0: n vak apart!
Natuurlijk Bewegen
Bewegingsonderwijs 2.0: n vak apart!
Gymles buiten
Bewegingsonderwijs 2.0: n vak apart!
Gymles binnen
Bewegingsonderwijs 2.0: n vak apart!
Bewegend Leren

Het Bewegend Kind heeft meerdere partners

Om kinderen meer en beter te laten bewegen vinden wij het zeer belangrijk om met meerdere partijen samen te werken om een breder draagvlak voor 'bewegen' te creeren. 

Onder andere met de volgende partijen heeft Het Bewegend Kind op een of andere manier een samenwerking:

  • MQ Scan
  • Nijha
  • Cios Zuid-West Nederland
  • De Gezonde School
  • Kenniscentrum Sport
  • Natuurlijk Bewegen
  • Sport en Cultuurimpuls

 

 

bewegend kind

Samenwerking Nijha en Het Bewegend Kind
 

Het Bewegend Kind & Nijha hebben een gezamenlijke ambitie: Kinderen dagelijks in beweging brengen. Kinderen in beweging brengen stopt niet bij het aanbieden van gymles in het speellokaal of de gymzaal. Wil je kinderen echt de elke dag meer in beweging brengen dan dagen Het Bewegend Kind & Nijha jou uit om je niet alleen te beperken tot de gymlessen en ook niet tot de daarvoor bestemde ruimtes.

Een manier om kinderen meer te laten bewegen is het integreren van bewegend leren tijdens de reguliere lessen. Hebben jullie bewegend leren al geïntegreerd in de (buiten)lessen? Geven jullie al een rekenles op het plein? Wij helpen je graag op weg! Binnen de lesmethodiek van Het Bewegend Kind is een module Bewegend Leren ontwikkeld om cognitieve vakken te integreren in de beweegmomenten.

  • De lessen zijn altijd in te zetten, ongeacht welke methodiek er op school wordt gebruikt;
  • Er zijn lessen ontwikkeld voor alle leerlijnen binnen taal, rekenen en spelling;
  • Het Bewegend Leren is voornamelijk voor lessen in de buitenomgeving. Buiten leren zorgt voor een prikkeling van de sensorische hersenschors, waardoor er meer activatie van het brein plaatsvindt. Daarnaast kunnen de leerlingen hun hoofd beter leegmaken, het werkgeheugen. 

Bent u benieuwd naar het Bewegend Kind - Bewegend Leren pakket? Klik dan op de afbeelding!

 

 

 

MQ Scan en Het Bewegend Kind slaan de handen ineen.
 

Samen willen wij de motoriek van kinderen verbeteren, omdat motoriek een cruciale rol speelt in de gezondheid van kinderen. De eerste tien levensjaren van een kind zijn cruciaal in het creëren van een toewijding aan een leven lang sport & bewegen.

MQ Scan ondersteunt beleidsmakers, beweegprofessionals en LO-docenten door snel, simpel en betrouwbaar inzicht te geven in de motoriek. Met die inzichten kan de motoriek van kinderen gericht verbeterd worden. Zodat zij plezier in bewegen ervaren, meer gaan bewegen, minder blessures oplopen en ook andere eigenschappen sterker ontwikkelen.

 

Klanten over Het Bewegend Kind

Wij zien onze kinderen in alle niveaus genieten van Natuurlijk Bewegen. Het is voor hen een vanzelfsprekendheid. Ze vragen er steeds om en het brengt tevens de benodigde rust voor onze leerlingen. We zijn er erg blij mee!

Rien van Pelt Basisschool De Vlier Helmond

"OBS 't Schrijverke werkt dit jaar voor het eerst met vakdocenten gymnastiek van Het Bewegend Kind. Daarnaast organiseert Het Bewegend Kind eenmaal per week pleinspelen en kleutergym op onze school. De ervaringen zijn zo goed dat we ons niet meer kunnen voorstellen dat we dit ooit nog anders zouden doen."

Bas Otten (directeur) OBS t Schrijverke Mierlo

Natuurlijk Bewegen is een enorme toevoeging binnen onze school. Kinderen worden behendiger, zoeken de grenzen van hun kunnen op, gaan motorisch vooruit en kunnen beter samen (buiten)spelen. Daarnaast is het heel leuk en beleven ze er veel plezier aan. Zelfvertrouwen wordt bevorderd en een groepsgevoel wordt sneller gevormd. Er wordt lekker (buiten) bewogen, dit is goed voor de conditie en concentratie. Dat kinderen zelf ervaren dat dingen beter lukken, is een enorme stimulans om nog meer te bewegen.

Loes van Stratum Basisschool Zuiderbos Helmond

Het fijne van Natuurlijk Bewegen is dat de lessen heel duidelijk omschreven zijn. De doelen zijn helder en de beweegvormen zijn gemakkelijk aan te leren. De website is heel overzichtelijk. Mocht je een beweegvorm lastig vinden om uit te leggen, dan kun je de kinderen door middel van een filmpje op het digibord laten zien. De spellen zijn afwisselend. Ook zijn andere spellen gemakkelijk in te zetten tijdens de kern van de lessen Natuurlijk Bewegen. Zo zijn de doelen van de basisvakken gemakkelijk te koppelen en ontstaat er een mooie manier van bewegend leren.

Anouk van der Sande Basisschool T Rendal Lierop

Sinds een aantal jaren verzorgt Het Bewegend Kind bij ons op school de gymlessen voor de groepen 1 t/m 8. Zij hebben een frisse blik op bewegingsonderwijs voor de basisschool en stralen dat ook uit naar onze kinderen. Met enthousiasme zorgen ze voor een divers aanbod en krijgen onze kinderen de mogelijkheid met vele verschillende takken van sport in aanraking te komen.

Manon Megens Basisschool Dn Heikakker Deurne

"Jonge enthousiaste sportleraren die hun vak verstaan! En een flexibele organisatie waarmee je goed afspraken kunt maken. Na een klein jaar samenwerking wil ik Het Bewegend Kind graag complimenteren: Ze hebben onze verwachtingen overtroffen." 

Bas Otten (directeur) OBS t Schrijverke Mierlo