Bewegingsonderwijs 2.0: n vak apart!
Natuurlijk Bewegen
Bewegingsonderwijs 2.0: n vak apart!
Gymles buiten
Bewegingsonderwijs 2.0: n vak apart!
Gymles binnen
Bewegingsonderwijs 2.0: n vak apart!
Bewegend Leren

Teun Custers

‘’Kinderen in hun kracht zetten, waarbij ieder kind het eigen talent optimaal kan ontwikkelen’’

Met bewegen als grondlegger voor de totale ontwikkeling van het kind vind ik het belangrijk dat ieder kind de mogelijkheid krijgt om veel én divers te bewegen. Zeker in de huidige tijd is dit niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Door dagelijks en kwalitatief te bewegen krijgen de kinderen weer handvatten om binnen hun eigen ‘ik’ te groeien. Bewegen wordt niet ingezet voor het ontwikkelen van topsporters, maar bewegen wordt juist ingezet voor de persoonlijke totale ontwikkeling.

team.jpg

Bewegingscoördinatoren

Sjoerd Otter
Het Bewegend Kind
Evelien Slaats
Het Bewegend Kind
Paul van der Weerden
Het Bewegend Kind
Rob Hurkmans
Het Bewegend Kind
Eric Mestrom
Het Bewegend Kind
Kirsten Jansen
Bewegend Leren Expert
Gemeente Weert
Punt Welzijn
Gemeente Venlo
Gemeente Peel en Maas
Vorkmeer
Ivet Harperink
Doesburg Beweegt
Scholen
Gemeente Schouwen-Duiveland
Kinderdagverblijven
Gemeente Tholen en Korein Someren Asten
Gemeente Venlo
Venlo Fit 2
Gemeente Weert
Punt Welzijn 2

Klanten over Het Bewegend Kind

Wij zien onze kinderen in alle niveaus genieten van Natuurlijk Bewegen. Het is voor hen een vanzelfsprekendheid. Ze vragen er steeds om en het brengt tevens de benodigde rust voor onze leerlingen. We zijn er erg blij mee!

Rien van Pelt Basisschool De Vlier Helmond

"OBS 't Schrijverke werkt dit jaar voor het eerst met vakdocenten gymnastiek van Het Bewegend Kind. Daarnaast organiseert Het Bewegend Kind eenmaal per week pleinspelen en kleutergym op onze school. De ervaringen zijn zo goed dat we ons niet meer kunnen voorstellen dat we dit ooit nog anders zouden doen."

Bas Otten (directeur) OBS t Schrijverke Mierlo

Natuurlijk Bewegen is een enorme toevoeging binnen onze school. Kinderen worden behendiger, zoeken de grenzen van hun kunnen op, gaan motorisch vooruit en kunnen beter samen (buiten)spelen. Daarnaast is het heel leuk en beleven ze er veel plezier aan. Zelfvertrouwen wordt bevorderd en een groepsgevoel wordt sneller gevormd. Er wordt lekker (buiten) bewogen, dit is goed voor de conditie en concentratie. Dat kinderen zelf ervaren dat dingen beter lukken, is een enorme stimulans om nog meer te bewegen.

Loes van Stratum Basisschool Zuiderbos Helmond

Het fijne van Natuurlijk Bewegen is dat de lessen heel duidelijk omschreven zijn. De doelen zijn helder en de beweegvormen zijn gemakkelijk aan te leren. De website is heel overzichtelijk. Mocht je een beweegvorm lastig vinden om uit te leggen, dan kun je de kinderen door middel van een filmpje op het digibord laten zien. De spellen zijn afwisselend. Ook zijn andere spellen gemakkelijk in te zetten tijdens de kern van de lessen Natuurlijk Bewegen. Zo zijn de doelen van de basisvakken gemakkelijk te koppelen en ontstaat er een mooie manier van bewegend leren.

Anouk van der Sande Basisschool T Rendal Lierop

Sinds een aantal jaren verzorgt Het Bewegend Kind bij ons op school de gymlessen voor de groepen 1 t/m 8. Zij hebben een frisse blik op bewegingsonderwijs voor de basisschool en stralen dat ook uit naar onze kinderen. Met enthousiasme zorgen ze voor een divers aanbod en krijgen onze kinderen de mogelijkheid met vele verschillende takken van sport in aanraking te komen.

Manon Megens Basisschool Dn Heikakker Deurne

"Jonge enthousiaste sportleraren die hun vak verstaan! En een flexibele organisatie waarmee je goed afspraken kunt maken. Na een klein jaar samenwerking wil ik Het Bewegend Kind graag complimenteren: Ze hebben onze verwachtingen overtroffen." 

Bas Otten (directeur) OBS t Schrijverke Mierlo